OM OSS
Sanna och Björn Havås heter vi och bor i Hindås 3 mil utanför Göteborg med våra barn, hundar och katt. Vi har Kennel Action Pack och föder upp den fantastiska hundrasen Cane Corso!


Vi är hundmänniskor ut i fingerspetsarna, vi är uppväxta med, och har alltid levt med, hund.


Vi har haft en del olika raser tidigare i livet som Dobermann, Rottweiler och Staffordshire bullterrier. Efter nogrann efterforskning importerade vi vår första Cane Corso från Italien 2005 -Doris, eller Juliana Della Porta Dipinta som hon hette i stamtavlan. Förälskelsen i rasen var snabbt ett faktum och tankarna att börja med uppfödning fanns med från start. Vi importerade ytterligare ett par Cane corso under år 2006 och år 2008 på hösten föddes vår första Cane Corso kull under prefix:  Action Pack´s.


Vi föder upp i liten skala med engagemang, kunskap och passion för rasen, men på hobbynivå, vi har inte kullar alltid varje år. Våra hundar lever med oss i vår familj i vårt hus och är med oss på det mesta i livet. Aktiviteter och träningar med hundarna är vår livsstil. Det är också det vi önskar för våra valpar. Att de hamnar i familjer som läst på om rasen, vet vilka egenskaper de har, vet att de kan ge sin valp rätt uppfostran och aktiviteter och vet att en Cane Corso med mångsidiga arbetsegenskaper och vakt kommer fungera bra i deras liv.


I vår upfödning strävar vi efter att föda upp sunda, friska, trygga, mentalt stabila och rastypiska Cane Corso. Vi engagerar oss mycket i det som har med våra hundar, våra uppfödda hundar och rasen att göra.


Rasen Cane Corso, dess utveckling och framtid är väldigt viktigt för oss och vi har valt att engagera oss och arbeta ideellt. Sanna sitter för närvarande i RACC´s styrelse ( Ras och Avelsföreningen för Cane Corso) som Kassör samt är sammankallande för RACC´s Avelskommitte och är utbildat avelsråd via SKK. Sanna är även utbildad mentaltest och mentalbeskrivnings figurant B via SBK. Björn är djurvårdsutbildad med inriktning mot hund på Dingle jordbruksgymnasium och även aktiv jägare.


Vi ser oss dock aldrig som fullärda, det finns alltid mer intressant att fördjupa sina kunskaper i.


Vi är som sagt aktiva med våra hundar. Vi tränar inför utställning, lydnad, sök, spår, skydd och viltspår. Vi åker på olika träningar, träffar, ibland på utställning och deltar på tävlingar.


Vi vill gärna ha en tät kontakt med alla våra valpköpare för att stämma av hur det går och hjälpa er i medgång och motgång. Flertalet valpköpare kommer gärna hem till oss med sina hundar för träning, promenad eller bara en fika och vi hjälper gärna till med det vi kan.


Vill ni veta mer om oss, hundarna och vår avel tveka inte att ringa, 0735444922 och ni är såklart välkomna hit på besök för att träffa oss och hundarna efter det.


Mvh / Sanna och Björn m familj!